Jetzt wo Ostern ist, darf der gläubige Christ ja auch endlich wieder Fleisch essen und da stellt sich mir als "Fleisch ist mein Gemüse" Freund die Frage wo und wie das Fleisch herkommt und welcher Prozess vorher nötig war, bis mein Entrecôte im Kühlschrank liegt und auf mich wartet.
Larry Althiser von Larry’s Custom Meat zeigt hier in den Videos wie die verschiedenen Tiere geschlachtet und zur Weiterverarbeitung vorbereitet werden. Nichts für zarte Gemüter, aber wer Fleisch essen will und kann sollte sehen wie es gemacht wurde.
Ich bin eigentlich auch der Meinung das man grundsätzlich als Fleischesser in der Lage sein sollte seine Nahrung selber zu töten. Anders ausgedrückt, man blendet ganz schön viel aus. Ein wenig Aufklärung tut ja gut.
Meet Larry Althiser, the owner and head meat cutter for Larry’s Custom Meats in Hartwick, NY, a small farming community in the Northern Catskills. Larry takes pride in his slaughterhouse. He’s been butchering and processing animals for over 30 years, learning through hard work his philosophy on the right way to slaughter animals so we can eat.
I spent two days upstate with Larry at his brand new processing plant to learn firsthand how animals become food – a rare opportunity to tell the story of transparency in the meat industry. Truth be told, I was very, very anxious going into this shoot. The night before, I tossed and turned in my bed, restless for hours. I just wasn’t sure if I was ready to see the whole process, to film what I’d been shy to film for years. But, I had to do it. It’s a story I wanted to tell, a good story about a proud butcher open to teaching his trade, and a story I felt compelled to share with many others, like me, who didn’t want to be disconnected to their food any longer.
Via: foodcurated.com